Meiden spelletjes
 Google chrome downloaden
 Mozilla firefox downloaden
 Funfactor
 Gratis spelletjes en filmpjes
 website promotie
 Gratis emoticons
 Studieinfo
 Studielinks
 Spellen Spelen
 Hotel Boeken
 Hypotheek
 GSM hits
 Messenger city
 Voetbalkliks
 Top Games
 Happy Games
 Ringtones
 Mess free
 f1wallpapers.nl
 GSM unlocken
 Ringtones plezier
 Handig starten
 Gratis Startpagina
 Systeemherstel


Zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten beschikt Windows XP over de functie Systeemherstel. Het systeem maakt automatisch herstelpunten en ook kunt u zelf deze punten toevoegen. Dit kan makkelijk zijn voorafgaand aan een stevige systeemingreep waarvan niet duidelijk is of het systeem nadien nog zal werken. U kunt dan terug naar de situatie die wel werkte.

Maar wat te doen als het systeem dermate is gaan hangen dat normaal systeemherstel niet meer te bereiken is via de menustructuur van Windows XP?

Ook hier is aan gedacht: Start opnieuw op en toets tijdens het opstarten diverse malen op F8. U krijgt dan een menu met diverse manieren van opstarten waaronder een oude bekende Veilige Modus. Indien u hiervoor kiest dan merkt u dat deze optie is uitgebreid met de functie Systeemherstel. Ook hier kunt u kiezen naar welk herstelpunt u terug wilt.

Maar het kan nog erger. Wat te doen als bovenstaande optie ook niet meer werkt? P.S.: Onderstaande mogelijkheid werkt alleen in de Professional editie!

Om na dit doomscenario nog op te kunnen starten dient u vooraf actie te ondernemen en een diskette te maken voor Automatisch systeemherstel. U doet dit als volgt: Start / Alle programma's / Bureau-accessoires / Systeemwerkset / Back-up. Kies voor Geavanceerd (Geavanceerde modus), dan in het rolmenu Extra voor Wizard Automatisch systeemherstel en volg de instructies. Dit dient u natuurlijk te doen op een moment dat Windows XP goed werkt. U krijgt dan trouwens niet alleen een diskette (ook al wordt deze indruk gewekt) maar uw systeem moet ook een back-up medium zoals een tapestreamer bezitten om daar de rest van de gegevens te plaatsen. Dit kan trouwens ook een logisch station (NIET C:) zijn waarop u een map maakt waar het bestand wordt opgeslagen. Op ons systeem resulteerde dat in een bestand van bijna 3 Gb en een diskette met een paar kleine bestandjes waarin waarschijnlijk de info over waar het grote bestand te vinden is.

Als het dan zover is dat niets meer werkt kunt u tijdens het opstarten vanaf de CD of opstartdiskettes kiezen voor Automatisch systeemherstel en de instructies volgen.

Let wel! Tijdens het uitvoeren van Automatisch systeemherstel wordt de Bootdrive (C:) geformatteerd (vandaar dat de back-up niet op C: mag staan) en hiervoor word je niet gewaarschuwd. Het is gebeurd voor je er erg in hebt. Zorg dus dat je van je belangrijke bestanden een aparte back-up hebt.

Ook is het mogelijk de instellingen van Systeemherstel aan te passen. Let wel, hiervoor moet u wel het register in. Oppassen dus:

Ga via het menu Start naar Uitvoeren en typ regedit
Je krijgt nu het programma regedit, de registertool van Windows. Navigeer links via de boomstructuur naar volgende map:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / SystemRestore
In deze map vind je nog enkele leuke instellingen omtrent het systeemherstel van Windows die je op geen enkele andere wijze kan bereiken.

RPGlobalInterval laat je bijvoorbeeld toe om in te stellen om de hoeveel tijd Windows automatisch zeker en vast een herstelpunt moet maken. Standaard staat dit ingesteld op 86.400 seconden, of omgerekend 24 uur. Je kunt dit dus rustig aanpassen, maar let er dus op dat je de waarde in seconden dient in te geven.

RPLiveInterval geeft aan hoelang een herstelpunt bewaard moet blijven alvorens het door Windows automatisch wordt verwijderd. Standaard bedraagt de waarde 7.766.000 seconden, of 90 dagen, een hele poos dus.

DiskPercent kan je natuurlijk ook via het tabblad Systeemherstel aanpassen, maar voor register-freaks kun je dit ook via het Windows register.

Vorige pagina[ Version 1.3 ] [ Disclaimer ] [ © 2008 SoftwareParadijs.nl ] [ Sitemap ] Website statistieken